WFilter pentru blocarea incarcarii si descarcarii de pe Internet

WFilter pentru monitorizarea angajatilor si blocarea incarcarii si descarcarii informatiilor pe/din Internet

Protejarea datelor firmelor este o prioritate pentru orice manager. Listele de furnizori, de clienti, de preturi pot constitui avantaje competitive, iar secretele de fabricatie trebuie protejate pentru a mentine calitatea produsului si unicitatea sa.

Orice firma doreste sa creada ca angajatii sunt loiali si devotati ei. Din pacate nu toate persoanele sunt dedicate anagjatorului, astfel ca pot aparea cazuri de scurgeri de informatii, iar mai rar pura neatentie poate duce la transmiterea datelor confidentiale ale firmei unor persoane terte. In astfel de cazuri, un program de monitorizare a activitatii pe Internet a angajatilor se poate dovedi de nepretuit, mai ales daca acest software poate bloca trimiterea si descarcarea de fisiere de pe Internet.

Prezenta pe piata inca din 2004, IMFirewall s-a dezvoltat intr-o firma puternica in pas cu noua tehnologie. IMFirewall este un produs dezvoltat cu gandul la securitatea datelor pe Internet. Software-ul monitorizeaza reteaua de Internet a firmei si poate realiza diverse rapoarte si statistici despre activitatea angajatilor pe web: site-uri vizitate, timpul petrecut pe acestea, activitate de tip instant messenging, trafic P2P, e-mail-uri primite si expediate.

Aceste ultime aspecte fac ca WFilter sa fie un instrument ideal pentru protejarea datelor confidentiale din cadrul firmei. Printre cele mai usoare metode de transfer de date se numara transmiterea acestora prin Internet: e-mail, instant messenging, FTP (file transfer protocol), programe puse la dispozitie de parti terte.

Cu WFilter puteti bloca incarcarea pe Internet a fisierelor din cadrul retelei firmei. Blocati atat site-urile HTTP, cat si cele HTTPS pentru o protectie completa. Implementarea acestei politici se face usor, WFilter fiind configurat pentru a bloca cu succes site-uri ca Yahoo, Google, MSN, TradeManager, QQ etc. Pentru ca oricate site-uri ar fi blocate manual, mereu pot exista portite de scapare, WFilter poate bloca si protocoalele necunoscute.

Pe langa interzicerea incarcarii pe Internet a documentelor din reteaua de Internet a firmei, WFilter poate bloca si descarcarea diverselor tipuri de fisiere de pe Internet. Este recomandata blocarea descarcarii documentelor de pe Internet deoarece pe de o parte consuma din lungimea de banda a retelei, iar pe de alta parte expune calculatoarele companiei pericolelor informatice: malware, virusi, spyware etc.

Pentru a proteja reteaua firmei de pericolele Internetului si pentru a descuraja activitatile de descarcare de infomatii ale angajatilor se poate in primul rand limita cantitatea de informatii ce se pot descarca. Limitarea poate fi personalizata de fiecare intreprindere, in functie de propriile nevoi mentionand in WFilter cantitatea maxima admisa la descarcare. La depasirea valorii, programul de monitorizare blocheaza Internetul.

Pentru firmele care doresc sa permita accesul la Internet, dar sa limiteze tipul site-urilor ce pot fi accesate, WFilter este solutia ideala. Software-ul de monitorizarea a activitatii angajatilor permite blocarea site-urilor indezirabile dupa tipul acestora: site-uri de jocuri, de pariuri, pentru adulti etc. In plus se poate bloca descarcarea documentelor in functie de tipul acestora: audio, video etc. Se recomanda blocarea si site-urilor P2P si a celor de tip messenger pentru o protectie completa.

WFilter este optiunea ideala ca software pentru monitorizarea activitatii pe Internet a angajatilor. Este un software usor de instalat si folosit, monitorizeaza calculatorul in timp real si trimite alerte in cazul in care se incalca politicile stabilite, realizeaza rapoarte si statistici pentru o intelegere mai usoara a activitatii angajatilor, este invizibil pe calculatorul monitorizat, astfel ca nu poate fi dezinstalat de angajatul urmarit. WFilter se comercializeaza ca licenta perpetua, astfel ca odata achizitionat nu implica si alte costuri de mentenanta.

Mai multe informatii puteti gasi la: www.intech.ro/wfilter/


Ro Interactive Technologies este prezenta in domeniul securitatii informatice din anul 1994. Firma distribuie in Romania solutii de securitate dezvoltate in domeniu de catre lideri de piata: solutii hardware si software de protectie pentru programele informatice, dispozitive USB Token pentru pastrarea certificatelor digitale, autentificare si criptare, dispozitive OTP Token pentru autentificarea in medii virtuale securizate, smartcard-uri pentru autentificare si cititoare pentru smart card, servere si solutii desktop pentru semnarea si autentificarea digitala a documentelor, software pentru controlul informatiei schimbate in Internet si control parental.Articole inrudite

Linkuri sponsorizate


BMW forum
Forum de discutii si intalniri cluburi. Poti sa vinzi, cumperi sau schimbi piese BMW
Web Design Seoweb Seco
Web Design Dedicat pentru mai bine
Catalog mama si copilul
Colectie de site-urile cu oferte de servicii si produse ptr gravide, mama si copilul, camera copilului si alte produse de mobilier ptr

Stiri si noutati, oferte si anunturi